Mondkapjesplicht – Huisartsenpraktijk Dokwerk – Klazienaveen
Welkom bij Dokwerk
Huisartsenpraktijk Dokwerk Van Echtenskanaal NZ 160 7891 AJ Klazienaveen

Terug naar overzicht

Mondkapjesplicht

Vanaf 1 december is het verplicht om in publieke binnenruimtes een mondkapje te dragen. De overheid heeft daarbij aangegeven dat er een uitzondering wordt gemaakt voor mensen die vanwege een beperking of ziekte geen mondkapje kunnen dragen of opzetten. Deze mensen kunnen zelf aannemelijk maken dat zij zijn uitgezonderd van deze verplichting. Bijvoorbeeld door een kaartje te laten zien waardoor duidelijk wordt dat iemand onder zo’n uitzonderingsregel valt. Dat kaartje en de toelichting op het gebruik daarvan is te vinden op www.vilans.nl. De huisartsen in Nederland hebben meermaals aan de overheid laten weten en blijven benadrukken dat (huis)artsen geen verklaringen over hun eigen patienten afgeven. Dit is ook de afspraak in Nederland (https://www.knmg.nl/advies-richtlijnen/dossiers/geneeskundige-verklaring.htm)

Daarnaast heeft de Rijksoverheid gemeld dat als een mondneusmasker niet mogelijk is voor iemand, maar een faceshield wel, dat dat in deze gevallen ook is toegestaan. Meer informatie over de regels voor mensen met een beperking of ziekte vindt u op www.rijksoverheid.nl.

Wel willen wij benadrukken dat iemand die weigert een mondkapje te dragen, al dan niet met een verklaring/kaartje hiervoor, geen plaats mag nemen in de wachtkamer. Deze persoon wordt verzocht om buiten te wachten, geef dit dan vooraf wel even aan ons door.

Publicatiedatum: 08-04-2020