Huidfoto maken – Huisartsenpraktijk Dokwerk – Klazienaveen
Welkom bij Dokwerk
Huisartsenpraktijk Dokwerk Van Echtenskanaal NZ 160 7891 AJ Klazienaveen

Huidfoto maken

 

Tips voor het maken van foto’s van de huid

1 x overzicht foto (bijvoorbeeld bij huidafwijking aan 1 been graag 2 benen op de overzichtsfoto; op linker wang, dan als overzicht hele gezicht, etc.)
2 x detail uit (iets) verschillende hoek

Vijf tips voor het maken van foto’s

1. Zorg voor voldoende licht
Voldoende licht is essentieel voor een duidelijke, scherpe foto. Maak de foto’s daarom bij voorkeur buiten. Als de zon schijnt is het raadzaam om een foto in de schaduw te maken, zo heeft u ook geen harde schaduwen van de zon. Als u binnen foto’s maakt is het belangrijk om foto’s te maken met het licht in de rug. Ook is het aan te raden om een extra lampje te gebruiken, bijvoorbeeld van een bureaulamp.

2. Scherpstellen in één tik
Bij het maken van foto’s met een smartphone is het van belang dat u goed scherp stelt op het onderwerp van de foto. Houd de telefoon zo stil mogelijk en tik op het scherm op het punt waarop scherp gesteld moet worden. De camera van de telefoon stelt nu zelf scherp. U ziet dat ook gebeuren op het beeldscherm. Houd de telefoon zo stil mogelijk en tik vervolgens op de knop waarmee u foto’s kunt maken.

3. Niet inzoomen
Zoom zo min mogelijk in met de telefoon, de kwaliteit gaat namelijk sterk achteruit. Voor een detailfoto van het plekje is het beter wat dichterbij te gaan staan.

4. Zet de flitser uit
Voor een mooie foto kunt u de flitser van de camera beter uitzetten. Foto’s in het donker worden helaas niet zo helder, ook niet als de flitser wordt gebruikt. Maak foto’s liever overdag in een lichte omgeving zonder flitser.

5. Houd de telefoon goed stil
Probeer de telefoon zo stil mogelijk te houden als u een foto maakt. Hou de telefoon vast met twee handen en uw armen dicht bij het lichaam. Zo kunt u de telefoon stabiel vasthouden.